duminică, 15 iulie 2012

Cocktail "Ginger Yellow Apple "

As fi in stare sa beau acest cocktail non-stop si tot nu m-as satura de el. Este un cocktail cu efect puternic detoxifiant, racoritor, exotic si foarte simplu de facut.

Iata ce contine :
- sucul de la 2 mere;
- sucul de la 2 lamai;
- sucul de la 1/2 radacina de ghimbir proaspata;

Savoarea acestui cocktail minunat se datoreaza in primul rand ghimbirului
Acesta este un ingredient prea putin uzitat, din pacate, in bucataria noastra traditionala. Este un ingredient exotic, imprumutat fiind din bucataria asiatica. Indienii si chinezii il folosesc cu succes. Este o planta medicament, evident. Proprietatile sale miraculoase sunt cunoscute inca din antichitate, dar abia de putin timp sunt si dovedite din punct de vedere medical.
Ghimbirul are un efect antiinflamator, fiind folosit cu succes in tratarea artritei. 
Combate greata si senzatia de voma, fiind recomandat in caz de rau de masina, avion, mare, precum si femeilor insarcinate sau persoanelor care au suferit interventii chirurgicale sau fac tratamente chimioterapeutice.
Favorizeaza eliminarea toxinelor si asigura o flora intestinala sanatoasa. De asemenea, stimuleaza plamanii, fiind util in caz de astm, raceli la plamani, viroze respiratorii.
Ceaiul de ghimbir combate febra, raguseala, sinuzita.
Ghimbirul are si efect afrodisiac, fiind cunoscut drept "painea dulce a iubirii".
Se poate consuma crud sau uscat, sub forma de pulbere.
In alimentatie se poate folosi fie la mancaruri gatite, la salate, sucuri sau sub forma de ceai.

Combinatia intre mar, lamaie si ghimbir este excelenta, atat din punct de vedere al gustului cat si al efectelor benefice asupra fiintei in ansamblul ei si evident, HRANATOASA !


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu