marți, 31 iulie 2012

Feng Shui si sanatatea


Sunt unele situatii in viata cand avem nevoie de niste explicatii : de ce ne imbolnavim ? de ce nu ne mai intelegem cu persoana iubita ? de ce nu promovez ? .... si asa mai departe. 
Cateodata explicatiile ni le putem oferi si singuri, intuitiv. De cele mai multe ori, desi suntem capabili "sa vedem paiul din ochiul altuia", nu putem vedea solutia la problema cu care ne confruntam.
Folosindu-ne de arta Feng Shui, putem gasi cateva explicatii la situatiile mai delicate cu care ne confruntam cateodata si desigur, putem gasi si solutiile de iesire din situatiile respective.
Pe scurt, Feng Shui (tradus din limba chineza prin "Vant si Apa") reprezinta o arta si anume : arta prin care se studiaza energia vitala care ne inconjoara. Prin corectarea si echilibrarea fluxului de energie din casele in care locuim si muncim, vom reusi sa ne imbunatatim viata din toate punctele de vedere. 

Pentru a intelege mai bine ce este arta Feng Shui si cum ne putem ajuta de aceasta arta mai ales in ceea ce priveste sanatatea noastra, am rugat-o pe Miruna Macavei, Consultant Feng Shui la Centrul de Cercetare Feng Shui Romania, sa ne faca o scurta introducere in aceasta arta milenara :

Armonia cu mediul – şanse sporite de sănătate
Deşi nu poate fi încadrat în domeniul terapiilor, Feng Shui tradiţional, prin principiile sale simple care pot fi încadrate în amenajarea casei sau biroului, ne poate ajuta să obţinem o sănătate bună. De asemenea, o simplă analiză Feng Shui ne poate ajuta să descoperim care sunt energiile mai putin favorabile şi să ne ferim de ele prin aplicarea aşa-numitelor “remedii”.

Chiar dacă nu aţi apelat la un consultant Feng Shui tradiţional care să vă analizeze casa/biroul şi să vă ofere sfaturi personalizate, puteţi aplica anumite idei din acest articol.

La graniţa dintre artă şi ştiinţă
Feng Shui este deseori confundat cu un stil de amenajare a interiorului, cu astrologia, iar mulţi cred că numerologia, aromoterapia şi mantrele sunt parte integrantă din acest vast domeniu de studiu care constă în analizarea clădirii în care trăim (sau lucrăm) şi a mediului din jurul acesteia, cu scopul de a afla “modelele energetice” din aceasta.

Neintrând în detalii tehnice, putem spune că există energii proprii caselor,
care se calculează pe baza anului de construcţie şi a orientării magnetice, cât şi energii temporale, aduse de anul curent. Acestea sunt găsite în
toate casele în acelaşi loc (de exemplu, energia notată cu A1 – energia 1 – se găseste în toate clădirile în zona de sud în anul 2012).

Energiile anului în curs – ce ne spun cifrele
Aceste energii (sau “stele”) anuale pot fi folosite, daca discutam despre energiile pozitive sau pot fi evitate (sau remediate), în cazul celor negative. Puteţi lucra cu aceste energii chiar dacă nu vă cunoaşteţi schema de bază a casei dvs.

Energiile anului 2012 sunt aranjate ca în schema de mai sus. Steaua (energia) anului acesta este notata cu cifra 6 si apare în centru. Ca să puteti aplica sugestiile din acest articol, faceţi o copie planul apartamentului/biroului dvs., marcaţi punctele cardinale şi inter-cardinale şi împărţiţi casa în opt zone (gândiţi-vă că porţionaţti o pizza), pornind din centrul casei.

Energiile nefavorabile – diverse probleme de sănătate


Există o “treime” de energii negative, notate cu cifele 2, 3 şi 5. Este important să le localizăm corect în casă şi apoi să ne ocupăm de “îmblânzirea” lor. Lucrul cel mai usor de făcut este să evitam, pe cât posibil, să stăm mult timp în zonele în care apar aceste stele.

De asemenea, este recomandat să nu se facă renovări majore în aceste zone pentru a nu
agrava problemele care pot fi aduse de ele.

Energia 2 poate indica boli, în special cu organele din zona abdominală (stomac,
splina, pancreas). O putem remedia cu ajutorul unui fruct uscat denumit Wu Lou pe care
să îl punem în zona respectivă (dacă zona acoperă două camere alăturate, vom pune câte
un Wu Lou în fiecare cameră). De asemenea, putem folosi şi elementul metal (globuri
aurii).

Energia 3 poate afecta ficatul şi vezica biliară, dar şi mâinile şi picioarele. Pentru această energie avem nevoie de elementul foc, cum ar fi lumânări piramidale portocalii sau perdele grena sau perne decorative roşii sau violet.

Energia 5 este considerată foarte negativă şi este indicat să o evităm dacă spaţiul ne-o permite. Poate să indice accidente şi boli, cât şi nenoroc. În particular, poate aduce tulburări ale sistemului digestiv. Aici avem nevoie tot de elementul metal: 6 globuri aurii, culorile galben-auriu şi sunet metalic (clopotei de vânt cu tuburi metalice sau muzică de pian).
















Energiile favorabile – zone benefice

Celelalte energii anuale sunt benefice (cum ar fi energia 8 care oferă sănătate) sau neutre şi nu trebuie sa ne concentrăm prea mult asupra lor.

Succes în aplicarea sugestiilor mele. Mă puteţi contacta pentru întrebări la adresa de e-mail: miruna@fengshui-traditional.ro.

În plus, amintiţi-vă să aveţi grijă de sănătatea voastră şi prin relaxare, mişcare fizică, nutriţie echilibrată şi somn odihnitor.

Miruna Macavei
Consultanta Feng Shui
Centrul de cercetare Feng Shui Romania (FSRC Romania)
www.fengshui-traditional.ro



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu