sâmbătă, 15 septembrie 2012

"Ceva bun" si Ciupercute cu "smantana" si usturoi !

Vreau sa impartasesc si cu voi minunatia pe care am mancat-o eu la Simplicity, in Brasov.
Chiar daca deocamdata vizual, pentru a-i simti gustul minunat va invit fie sa dati o fuga pana la Brasov, fie sa veniti la atelierele de hrana vie pe care le organizez, pentru ca am de gand sa introduc cat de curand reteta in program.

Asadar, proaspat intoarsa de la Brasov m-am si apucat sa pregatesc aceasta reteta minunata. La Simplicity in meniu o gasiti sub denumirea de "Ciulama de ciuperci". 
Mie mi-a iesit ceva extrem de similar cu ciupercutele cu "smantana" si usturoi cu care ma delectam din plin pe vremurile cand nu stiam ca smantana si maioneza obosesc ficatul si organismul, implicit.



Pentru aceasta reteta am ales ciupercute champignon, mici, pe care le-am taiat in patru si le-am pus la marinat o ora cu putin ulei, zeama de lamaie si doua linguri de sos Tamari.

Pentru "smantanica" am folosit :
- 1 cana de caju hidratat in prealabil, de cu seara;
- zeama de la 1/2 lamaie;
- 2 linguri ulei de masline;
- 2 linguri sos tamari;
- 2 catei de usturoi;
- 2 linguri de fulgi de drojdie inactiva;
- apa cat sa acopere nucile de caju;
Am pus totul in blender si intr-un minut si jumatate aveam o minunatie de "smantana" raw cu aroma de usturoi. Exact ca sosul din smantana si maioneza pe care il faceam pe vremuri.
Am tocat niste fire de marar si le-am amestecat in sos. Am scurs ciupercutele de marinata si am turnat sosul peste ele.

Si cum imi facea cu ochiul si niste spanac din frigider, am facut rapid o salata din spanac, patrunjel si varza rosie, cu lamaie si ulei de masline, pe care am servit-o pe post de garnitura alaturi de ciupercute.

La final am dat drumul la muzica, am pus melodia Paulei Seling si a lui Razvan Fodor "Ceva bun" si m-am apucat de savurat reteta condimentata din plin cu ingredientul magic : dragoste si presarata cu multa HRANATATE !






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu